My Biography on and off the fairway

Op 5 maart 1978 ben ik geboren in Rotherham, South Yorkshire in Engeland. Ik groeide op in het dorpje Maltby. Toen ik 5 jaar oud was hield ik voor het eerst een golfclub vast. Ik oefende als kind door in de achtertuin, soms urenlang, plastic balletjes tegen het keukenraam aan te slaan. Je kunt wel raden dat mijn moeder daar soms horendol van werd!

Ik raakte waarschijnlijk geinteresseerd in golf doordat mijn vader speelde en het duurde niet lang voordat ik verliefd werd op het spel. Mijn vader begon zelf met spelen toen hij 28 jaar oud was nadat hij enige jaren voor een aantal goede spelers had gecaddied op de plaatselijke golfbaan. Hij speelt nu hij 64 jaar oud is, met handicap 6 nog steeds op de club waar hij lid is. Nog steeds slaagt hij er soms in deze baan van de Rotherham Golf Club, Thrybergh te bedwingen door hem in par te lopen!

Vaak speelde ik als kind met mijn vader op een openbare golfclub Crookhill Park. Ik moet zeggen dat het een fantastische club was met een geweldige sfeer. Er werden op deze prachtige plek zowel door de week als in de weekends altijd wedstrijden gehouden. Daar heb ik als opgroeiend enthousiast golfertje bijna alles gewonnen wat er maar te winnen viel.

Toen ik 14 jaar oud was met inmiddels een handicap 3 werd ik door een andere golf club gevraagd om in hun junioren team te komen spelen. Voor de gezelligheid had ik liever in Crookhill gebleven.

Ik accepteerde toch het aanbod van deze Rotherham Golf Club, nu de home course van mijn vader. Puur omdat de baan meer van mij als golfer eiste en omdat ik meer tegenstand in dat team zou ontmoeten. meer

vorige pagina I volgende pagina